Clover Club Gin Recept Header

Clover Club / Raspberry Sour

Een heerlijke zoetzure cocktail met frambozen. De Clover Club of ook wel de Raspberry Sour is een heerlijke cocktail met gin? Je drinkt hem op elk moment in het jaar is maar is uitermate geschikt als aperitief. Ontdek hier hoe je hem maakt.

Details

Aantal

1 cocktail

Tijd

2 minuten

Type glas

Coupe

Sterkte

Matig

Ingrediënten

Zo maak je hem

  • Voeg de frambozen (hou er 2 over voor garneren) toe aan een shaker en muddle ze zachtjes zodat ze kneuzen en het sap vrij komt.
  • Voeg de andere ingrediënten toe aan de shaker
  • Voeg ook ijs (4-6 blokjes) toe aan de shaker en shake voor 20-30 seconden.
  • Zeef in een coupe glas.
  • Garneer met een prikker met framboos.

Oorsprong van de Clover Club.

De Clover Club is een klassieke cocktail die terug gaat naar de late 19de eeuw in de Philadelphia Bellevue-Stratford hotel. Deze populaire plaats trok de aandacht van schrijvers, advocaten en de titanen van de industrie. De Clover Club was een ideale cocktail om de gebeurtenissen van de dag te bespreken.

Deze pre-drooglegging klassieker is een van de grootste bijdragen van Philadelphia. Helaas, zoals vele drankjes van deze tijd is ook de clover club uit het oog verloren geraakt tijdens de 20ste eeuw maar hij heeft zijn weg teruggevonden. Dat gebeurde mede dankzij het boek van Gary Regan genaamd “Joy of Mixology.” In 2008 opende een cocktail bar in Brooklyn die genoemd is naar het drankje.Welke ingrediënten?

Elke kwaliteit van goede kwaliteit is ideaal voor een Clover Club maar best gebruik je een London Dry gin. Deze is de beste aanvulling op de fruitige smaak.

In plaats van suikerwater en verse frambozen kan je ook frambozen siroop gebruiken. Maar wil je snel aan de slag gaan is dit recept het ideale alternatief. Zo krijg je ook de smaak van verse frambozen.

Vegan Sour Cocktails

Wil heerlijke sour cocktails zonder eiwit maken? Dan is de Miraculous Foamer van Ms. Better’s Bitters een goeie vegan oplossing. Je maak er heerlijke dikke schuimende cocktail mee.

Zot van deze cocktail? Dan is deze cocktail met frambozen vast wat voor jou!

The Sky Was Pink Cocktail Header
 

Laat reactie achter