Vegan Baileys Recept Header

Vegan Baileys – Maak je makkelijk zelf.

Mijn vriendin was helemaal gek van de vegan amandel Baileys. Maar helaas, sinds kort is deze niet of moeilijk te krijgen in de Belgische en Nederlandse shops. Dus besloot ik op onderzoek uit te gaan. Wat blijkt? Je maakt het gewoon makkelijk zelf. Heerlijk in romige cocktails of in de koffie.

Details

Hoeveeleheid

1 liter

Tijd

15-20 minuten

Ingrediënten

Zo maak je hem

  • Voeg de melk en het suiker samen in een kookpot en verwarm op het vuur.
  • De melk hoef je niet te laten koken, maar de warmte helpt de suiker te smelten. Laat wat intrekken en een beetje uitdikken.
  • Voeg ondertussen ook een espresso, het vanille extract, een beetje cacaopoeder en eventueel een snuifje zout toe.
  • Wanneer alles mooi is ingetrokken haal je de kookpot van het vuur en laat je afkoelen.
  • Voeg wanneer afgekoeld de Ierse Whiskey en eventueel wat amaretto toe.
  • Voila, klaar om in een fles te gieten en te genieten.

Wat is Baileys eigenlijk?

Baileys is eigenlijk een likeur op basis van room. Het word ook wel eens Irish Cream genoemd door de toevoeging van de Ierse Whiskey.

Ik was zelf verrast hoe makkelijk ik deze likeur zelf kon maken. Je kan zelf nog wat verder gaan experimenteren. Ik vond het bijvoorbeeld lekker om wat amaretto toe te voegen. Maar tegenwoordig bestaan er van Baileys ook verschillende smaakjes. Volgende herfst maak ik allessinds een Baileys met Pumpkin Spice, maar experimenteer bijvoorbeeld ook met chocolademelk, aardbei of banaan.Recepten met Vegan Baileys

Je kan vanalles klaar maken met Baileys. Zo maak je een Mudslide of drink je het in een shotje met appel jenever. Of in een heerlijke munt cocktail. Hier vind je alvast mijn favouriete recepten:

Vegan Mudslide Cocktail recept banner
 

Reacties zijn gesloten.