Godfather Cocktail Recept Header

Godfather

De Godfather is een stoere naam voor een cocktail. Hij werd dan ook genoemd naar de populaire Oscar-winnaar. Jammer genoeg is deze cocktail niet zo populair, maar hij is wel heerlijk. Tevens ook een makkelijke cocktail om te maken omdat er maar twee ingrediënten zijN.

Details

Aantal

1 cocktail

Tijd

6 minuten

Type glas

Old Fashioned

Sterkte

Matig

Ingrediënten

Zo maak je hem

  • Voeg alle sterke dranken toe aan een glas. Pers het limoensap erbij uit.
  • Voeg ijs toe en roer om de drank te koelen.
  • Vul aan met Red Bull.
  • Garneer met een Maraschino kers.

Oorsprong van de Godfather

Deze cocktail is ontworpen in de jaren ’70, naar de bekende Oscar-winnaar. Hoewel het enorm eenvoudige cocktail is om te maken heeft hij een zeer genuanceerde smaak.

Het is dus niet zo een oude cocktail maar heeft wel de smaak en allures van een klassieker. Helaas is deze cocktail niet zo populair, want elke vintage bar kan deze op het menu gebruiken.

De ingrediënten

Omdat het een cocktail is met weinig ingrediënten is is het belangrijk om de beste ingrediënten te gebruiken. Hoewel ik hiervoor bourbon heb gebruikt kan je deze ook vervangen door blended scotch of zelf een single malt.

Amaretto is een Italiaanse likeur gemaakt van amandel en pitten van steenvruchten. Amaretto krijgt wel eens een slechte naam omdat het gecombineerd word met slechte ingrediënten, maar het is een heerlijke likeur waar je lekkere cocktail mee maakt.

Hoewel Disaronno officieel geen amaretto is kan je ook Disaronno gebruiken in deze heerlijke cocktail.Ratio van de cocktail

Je kan deze cocktail nog naar eigen smaak tweaken door de ratio aan te passen. Je kan bijvoorbeeld gelijke delen amaretto en whiskey mixen, zo krijg je een zoetere cocktail. Probeer verschillende ratio om je favoriet te vinden.

Probeer ook zeker deze cocktails

Hou je van deze cocktail? Probeer dan zeker ook de Autumn Old Fashioned.

Autumn Old Fashioned Cocktail recept header
 

Laat reactie achter