Long Island Iced Tea Cocktail Recept header

Long Island Iced Tea

De Long Island Iced Tea is een beruchte klassieker die voornamelijk heel erg sterk is. Drink je er teveel van deze, ga je waarschijnlijk de dag erna niet meer herinneren hoeveel je er gedronken hebt. Met 5 verschillende soorten sterke drank is het echt wel opletten dat je er niet over gaat. Maar vergis je niet, het is niet zomaar een samenraapsel van drankjes. Hij is namelijk ook heel erg lekker.

Details

Aantal

1

Tijd

6 minuten

Glass

Long drink

Sterk

Heel sterk

Ingrediënten

 • 30 ml witte rum

 • 30 ml gin

 • 30 ml tequila

 • 30 ml vodka

 • 30 ml triple sec

 • Halve limoen

 • Cola

Zo maak je hem

 • Voeg alle sterke drank samen in een hoog glas en pers het sap uit de halve limoen.
  (Wil je een minder sterke cocktail, doe dan 15 ml van elke drank)
 • Vul het glas met ijs
 • Vul aan met cola

Oorsprong van de Long Island Iced Tea

Dit drankje kom je wel vaker tegen en misschien heb je er zelf al heel wat legendarische avonden mee doorgebracht. De oorsprong van deze cocktail is eigenlijk veel meer bekend dan andere cocktails, hoewel er toch nog twijfel over bestaat.

De cocktail hoe we hem vandaag kennis is voor het eerst bij elkaar gemixt door Robert Butt. Die maakte deze cocktail in een wedstrijd voor nieuwe cocktails waarbij triple sec als ingrediënt gebruikt moest worden. De geschiedenis van deze cocktail is dus niet zo oud. Want deze wedstrijd vond plaats in 1972.

Maar de twijfel over de uitvinding komt er omdat er 50 jaar eerder al een gelijkaardig drankje gemaakt werd. Dit drankje noemt de Old Man Bishop. De bedenker daarvan? die komt uit een dorpje dat Long Island noemt en gelegen is in Tennessee. Deze cocktail is echter gemaakt met whisky, maple syrup, wodka, gin, tequila en rum. Er zit dus geen Triple Sec in dit recept.Maar dit is toch geen Iced Tea?

Klopt! De naam van deze cocktail kan voor heel wat verwarring zorgen. Zo zou je denken dat er toch thee of ice tea in deze cocktail zou zitten. Maar niets is minder waar. De naam is waarschijnlijk gegeven omdat het drankje wel op een glas ijsthee lijkt.

Drink met verstand, zeker met de Long Island Iced Tea

Cocktails maken is heel erg leuk en is een goede manier om nieuwe smaken te ontdekken. Maar met een cocktail die zo sterk is als deze wil ik toch even de boodschap brengen dat je verstanding met alcohol moet omgaan en ik wil ook in geen enkele manier overmatig dronkenschap promoten.

Nog andere cocktail proberen?

Hier vind je al onze recepten.

 

Laat reactie achter