Mai Tai Header

Mai Tai

De Mai Tai is een absolute tiki-classic. Wie de cocktail ontworpen heeft is nog een discussie, meer hierover later. Dit recept is op basis van het recept van één van de tiki-cocktail grondleggers Trader Vic. Dit recept dateert uit 1944. Heb je zin in een tropische cocktail? Probeer deze dan zeker.

Details

Aantal

1 serving

Tijd

6 minutren

Glass

Tiki mug

Sterkte

Medium

De uitvinder van de Mai Tai

Er is nog wel wat discussie over de uitvinder van de Mai Tai en niet over de minste namen. Namelijk zowel Trader Vic als Don Beach claimen dat ze de Mai Tai hebben ontworpen. Trader Vic deed dit in 1944, waarna Don claimde dat hij deze cocktail al bedacht had in 1933.

Geschiedenis van de Mai Tai.

De cocktail is bekend geworden samen met het populair worden van de tiki cultuur in de jaren ’50 en ’60. Niet alleen in de restaurants van Trader Vic’s maar in de vele tiki-bars die doorheen heel de Verenigde Staten uit de grond werden gestampt. De Mai Tai kreeg ook een prominente rol in de film Blue Hawaii met Elvis Presley.

Varianten

Er zijn heel wat varianten op deze cocktail, als je op de kaart kijkt bij de Trader Vic’s restauranten over de wereld kunnen we ook wat varianten van hun zien. Probeer zeker eens met mango, passievrucht, bloedappelsien,…

Zelf orgeat siroop maken

Orgeat siroop is een siroop op basis amandel en kan je gemakkelijk zelf maken. Breng amandelmelk met suiker aan de kook. Gebruik hiervoor 1/2 ratio (voeg het dubbel aan gewicht aan suiker toe). Voeg amandel extract en een paar druppeltjes bloesemwater toe voor extra smaak. Wanneer je het overgiet naar een flesje voeg dan een beetje drank (zoals vodka) toe zodat het langer bewaart.

Gek op tiki cocktails?

Hier vind je al onze tiki cocktails.

 

Laat reactie achter