Hasselt Espresso Martini

Een Espresso Martini is een populaire cocktail die vaak geserveerd wordt in bars en restaurants. Deze specifieke versie, de Hasselt Espresso Martini, is een unieke twist op de traditionele cocktail en maakt gebruik van het lokale ingrediënt uit Hasselt: Hasseltse jenever.

Details

Aantal

1 cocktail

Tijd

4 minuten

Type glas

Coupe glass

Sterkte

Matig

Ingrediënten

Zo maak je hem

  • Voeg alle ingrediënten toe aan een shaker
  • Shake met ijs voor 20-30 seconden
  • Giet de inhoud doorheen een zeef in je glas.
  • Maak een garnering met een lekker zoet dessert of een 3-tal koffiebonen.

Meer over de unieke twist van de Hasselt Espresso Martini

De Hasseltse jenever is een unieke soort jenever die al eeuwenlang wordt geproduceerd in de stad Hasselt. Het is gemaakt van gerst, rogge, mout en jeneverbes, en heeft een kruidige, zoete smaak. Deze smaak combineert perfect met de koffiesmaak van de espresso, waardoor deze cocktail een perfecte balans heeft tussen zoet en bitter.

De karamel siroop geeft de cocktail een extra zoete smaak die de perfect balanceert met de rijke smaak van oude jenever. Het is een eenvoudige manier om de smaak van de cocktail te verrijken.Fryns Jenever

Ik werd net voor de feestdagen uitgenodigd bij Fryns voor een rondleiding en digustatie, zo mocht ik de rijke geschiedenis en de nog rijkere smaken van de verschillende jenevers proeven. Sindsdien ben ik grote fan. Ik leerde meer over het destillatieproces van jenever. Als Hasselaar was ik al grote fan van het gebruiken van Hasseltse jenever in cocktails, maar deze rondleiding heeft me nog meer geïnspireerd.

Dat vakmanschap van Fryns wordt gedreven door familietraditie. Momenteel is de 5de generatie aan het werk om deze heerlijke jenever

Wanneer drink je hem?

De Hasselt Espresso Martini is een unieke en smaakvolle cocktail die perfect is voor een gezellige avond met vrienden of een speciaal moment. Probeer het zelf eens en ontdek hoe de smaken van Hasseltse jenever en karamel siroop perfect samengaan met de koffiesmaak van de espresso.

 

Laat reactie achter