Negroni recept header

Negroni

Heel eerlijk: de Negroni kan je een beetje afschrikken bij de eerste slok. De rode cocktail heeft een bittere smaak en door de combinatie van drank die erin zit is hij ook vrij straf. Eens je deze Italiaanse cocktail getemd hebt, drink je een aperitief dat de eetlust opwekt. Durf jij het aan? Lees hier het recept.

Negroni recept:

Details

Aantal

1

Tijd

5 minutren

Glas

Tumbler

Sterkte

Sterk

Ingrediënten

  • 30 ml gin

  • 30 ml Campari

  • 30 ml zoete vermouth

  • Sinaasappelschil

Zo maak je hem!

  • Schenk de gin, Campari en vermouth in een tumbler glas
  • Vul het glas met ijs en roer het drankje
  • Voeg een sinaasappelschil toe

Geschiedenis

De Negroni is tegenwoordig een enorm populaire cocktail, die net na de herontdekking van de gin-tonic zijn heropleving meemaakte. Er zijn echter maar weinig mensen die weten dat het drankje eigenlijk een variant is van een andere cocktail. Namelijk de Americano. Ergens in Florence anno 1919, wilde graaf Camillo Negrono wel eens wat straffer wilde dan de Americano. De barman van zijn stamcafé verving hij het sodawater met gin. De Negroni was geboren.

Bitter, bitter en nog eens bitter

Als Gin, vermouth en Campari iets gemeen hebben, dan is het wel dat alledrie de drankjes bitter zijn. Hou je dus helemaal niet van bitter, dan gaat de Negroni jou niet kunnen bekoren.

Wil je de bitterheid wat tegengaan? Dan voeg je heel wat ijs toe en neem je je tijd om erin te roeren. Zo leng je de cocktail aan met heel wat ijskoud water en dat maakt deze cocktail wat meer getemd.

Varianten op de Negroni

Er zijn tal van varianten op deze cocktail. Zoals al vermeld is er een minder straffe variant dat eigenlijk de voorganger is van deze cocktail. Namelijk de Americano. Daarnaast kan je ook een Nederlandse versie maken met jenever, of een Hasseltse met Hasseltse jenever. De Boulevardier is dan weer een cocktail waarin de gin vervangen wordt door bourbon. Hierdoor is hij iets minder bitter en de bourbon geeft een zoete smaak aan de cocktail.

Fan van gin cocktails?

Hier vind je al onze gin cocktails.

 

Laat reactie achter