Whiskey Ginger Ale Cocktail Recept Header

Whiskey Ginger

Op zoek naar een supereenvoudige cocktail die toch lekker is? Dan is de Whiskey Ginger de cocktail die je zoekt. Door ginger ale te gebruiken smaakt krijgt hij wat karakter.

Details

Aantal

1 cocktail

Tijd

6 minuten

Type glas

Long Drink

Sterkte

Gemiddeld

Ingrediënten

  • 45 ml Whiskey (bv Rye)

  • Halve limoen

  • Flesje Ginger Ale

  • Ijs

Zo maak je hem

  • Snij de limoen in stukjes, knijp ze uit boven het glas en voeg ze nadien toe.
  • Giet de whiskey in het glas en vul met ijs. Lichtjes kapot geslagen ijs werkt het makkelijkst om het glas te vullen
  • Vul aan met ginger ale.
  • Garneer optioneel met kleine stukjes gember

De Whiskey Ginger?

De Whiskey Ginger is een klassiek long drink mixer, omdat hij zo weinig ingrediënten heeft is hij supersnel gemaakt. Ik voegde wat limoen toe, maar je kan hem zelf zonder drinken. Probeer zeker en vast verschillende soorten whiskey en ginger ale als de cocktail je bevalt.De laatste jaren neemt dit drankje het wat over op de terrasjes. Na de populariteit van de Gin Tonic, lijkt ook de Whiskey Ginger Ale zijn gooi te doen naar de populariteit.

Net zoals bij een Gin Tonic is een goede basis belangrijk. Je kan hier natuurlijk je duurste whiskey fles uit de kast halen, maar ik zou toch wat meer bij de basis blijven. Deze cocktail wordt vaak met Ierse whiskey gemaakt en dat komt vooral omdat Jameson de trend terug probeert op te starten. Maar experimenteer zeker ook met Rye of Bourbon. Het zou je wel een kunnen verrassen.

Ginger Ale

Sinds een aantal jaar is het heel makkelijk om Ginger Ale te vinden in België. Waar je vroeger alleen Canada Dry kon vinden als je geluk had, zijn er nu heel wat meer merken op de markt. Ginger Ales die makkelijk van vinden zijn: Fever-Tree Ginger Ale, Fentimans Ginger AleThomas Henry Ginger Ale. Wil je toch wat meer? Dan zal je eens moeten zoeken waar je Amerikaanse Ginger Ale kan vinden.

Meer cocktails met whiskey?

Whiskey Cocktails Header
 

Laat reactie achter