Whiskey Cocktails Header

De lekkerste whiskey cocktails

Ik ben een grote van van whiskey cocktails al ben ik niet meteen de grootste pure whiskey drinker. Ik hou wel van Bourbon & Rye whiskey en daarom ga je deze wel zien terugkomen in de volgende lijst. Dit is een lijst vol klassiekers.

Old Fashioned

Old Fashioned foto op boeken

De Old Fashioned is een echte klassieker. Don Draper dronk hem in Mad Men. Op die manier geraakte in geïnteresseerd in cocktails. Als ik niet weet wat ik wil maken, of ik wil gewoon een snelle cocktail. Dan grijp ik naar de Old Fashioned.

Hier vind je het recept. Ik maakte ook een herfstvariant.

Whiskey Sour

De Whisky Sour is één van de oudste cocktail en wordt al vanaf eind 19 eeuw in boeken teruggevonden. Een sour is een type cocktail met een vast recept. 2 delen alcoholische drank, 3/4 deel zuur en 3/4 deel zoet.

Hier vind je het volledige recept.

Whiskey Sour gefotografeerd langs boven.

Boulevardier

De Boulevardier

De Boulevardier is een twist op de Negroni. Een heerlijke klassieker. Door bourbon te gebruiken ipv gin is deze cocktail wat zoeter dan zijn broertje.

Hier vind je het recept.Manhattan

Ik zei je toch, een lijst vol klassiekers. De Manhattan mag dan zeker niet vergeten worden.

De Manhattan brengt je in andere sferen door zijn verfijnde smaak. Omdat je maar 3 ingrediënten nodig hebt, is hij ook makkelijk te maken.

Manhattan cocktail

Mint Julep

Mint Julep cocktail foto

De cocktail is in de 18de eeuw ontstaan in het Zuiden van de Verenigde Staten. Julep is een beschrijving van een type cocktail die wat zoeter zijn en in het verleden ook medicinaal werden toegepast.

De Mint Julep is een cocktail dat bekend staat als de signature cocktail van de Kentucky Derby.

Meer whiskey cocktails?

Wat is jouw favoriete whiskey cocktail? We horen het graag! Hier vind je al onze whiskey cocktails.

 

Laat reactie achter