De lekkerste wodka cocktails - banner van inspiratieblog

De lekkerste wodka cocktails

Wodka is een perfecte spirit voor veelzijdige drankjes te maken. Door zijn smaak, of net het ontbreken aan smaak, maakt het zo een goede drank om je cocktail wat meer kracht te geven. Of je nu van fruitig, exotisch of net heel zuur houdt, met wodka maak je het perfecte drankje. We lijsten een aantal cocktails voor je op.

Moscow Mule

Moscow Mule met een limoen

Je kan de laatste maanden niet op een terras hebben gezeten zonder dat je een Moscow Mule op de kaart hebt zien staan. De cocktail is razend populair! Weet je wat? Hij is zelfs niet eens zo moeilijk te maken.

Hier vindt je het volledige recept.

Bloody Mary

De Bloody Mary, daar moet je wel al van gehoord hebben? De cocktail heeft al verschillende cameos in films en televisieseries gekregen. In tegenstelling tot de vorige cocktail is hij net wat moeilijker te maken. Je hebt namelijk heel wat ingrediƫnten nodig.

Deze cocktail met tomatensap drink je het best als hangover cure tijdens een uitgebreide brunch.

Hier vind je het recept.

Bloody Mary


Cosmopolitan

Deze cocktail ken je vast wel. Wil je net zo glamorous als Carrie Bradshaw en haar vriendinnen van Sex and the City door het leven gaan. Probeer dan deze cocktail met wodka, cranberrysap, triple sex en limoensap.

Het hele recept vind je hier.

Lazy Red Cheeks

Een echte Belgian Classic. Deze cocktail is ontworpen door topmixologists Manuel Wouters en Ben Belmans voor niemand minder dan dEus frontman Tom Barman. Die laatste heeft trouwens de naam bedacht. Deze cocktail vind je op bijna alle menukaarten in Belgiƫ en is een zoet zuur drankje met verse framboos, violetsiroop, limoensap en wodka.

Het recept vind je hier.

Lazy Red Cheeks

Espresso Martini

Espresso Martini

“I need something to wake me up and then fuck me up after”. Legend has it, dat dit de woorden waren waarmee een bekend supermodel een cocktailbar binnenstapte en waardoor deze cocktail tot leven kwam. Wie dat supermodel is? Dat is niet geweten, maar volgens vele zou het Kate Moss zijn.

Heb jij een opkikkertje nodig met een shot espresso, koffielikeur en wodka. Dan vind je het recept hier!

Meer wodka cocktails?

Wat is jouw favoriete wodka cocktail? We horen het graag! Hier vind je onze recepten.

 

Laat reactie achter