Top 5 Cocktails uit film en TV Header

Top 5 cocktails uit film en TV

Films en TV-series brengen heel wat bij aan pop-cultuur maar ook in de barcultuur brengen ze heel wat teweeg. Zo zijn er heel wat cocktails die ineens terug heel populair worden omdat het hoofdpersonage dit zijn favoriete cocktail noemt. Heb je dus nog wat inspiratie nodig? Hier onder vind je onze top 5 cocktails uit film en TV.

Vesper Martini – James Bond

Sean Connery as James Bond drinking a Vodka Martini

James Bond heeft heet wat cocktails gedronken met als bekende slagzin: “Shaken, not stirred.”

De twee bekende cocktails zijn de Vodka Martini en de Vesper Martini. De Vodka Martini is een variant op de klassieke Martini, die met gin gemaakt wordt. Deze cocktail is net zoals zijn voorganger een echte klassieker geworden.

De Vesper Martini is een cocktail uitgevonden door schrijver Ian Fleming in het boek Casino Royale.

Cosmopolitan – Sex and the City

De oorsprong van deze cocktail is niet zo heel duidelijk, maar de cocktail moet zowat in de jaren ’70 zijn ontstaan. 20 jaar laten was deze cocktail ineens heel populair in New York en toen startte de opnames van Sex and the City. Door de populariteit van deze cocktail in New York moest deze mee in de serie tevoorschijn komen. Toen de serie werd uitgezonden was echter iedereen in New York deze cocktail kotsbeu. Dankzij SATC ging deze cocktail de wereld rond en bereikte die overal zijn piek van populariteit.

Zelf een Cosmopolitan maken doe je zo.

Carrie bradshaw uit Sex and the City drinkt een cosmopolitan

Orange Whip – Blues Brothers

Poster van de Blues Brothers

Hoewel deze cocktail ondertussen al weer aan populariteit heeft verloren, heeft deze wel een grote cultstatus opgelopen door de film de Blues Brothers. In de film zien we acteur John Candy, die een agent speelt dit drankje bestellen in een bar.

Deze cocktail met wodka, rum en sinaasappelsap verkreeg kort na de film een boost in populariteit.

Old Fashioned – Mad Men

Ik word haast nostalgisch met het schrijven van dit stukje blog. Dankzij Mad Men leerde ik de Old Fashioned kennen en daarbij zette ik mijn eerste stappen in de wereld van de cocktails.

De cocktail wordt buiten nog andere klassiekers vaak gedronken in de serie die zich afspeelt in de jaren ’60. Maar deze lijkt wel de favoriet van de hoofdpersonage Don Draper. Elke keer als er wat te vieren is in het reclamebureau wordt er wel een Old Fashioned gedronken.

Hoewel deze cocktail een van de klassiekers is, werd deze dankzij de serie wel een stuk terug populairder in Europa.

Een Old Fashioned maak je zo.

Don Draper, hoofdpersonage in Mad Men drink een old fashioend

White Russian – The Big Lebowski

The dude, hoofdpersonage in The Big Lebowski drinkt een white russian

The dude abides. Wie deze cultklassieker gezien heeft weet dat hoofdpersonage “The Dude” graag een White Russian drinkt. Zoals elke film of TV-serie in deze lijst zorgde dat ook voor een boost in populariteit van deze cocktail. De cocktail is eigenlijk een variant op de Black Russian. Het verschil zit er in dat er in de White Russian buiten wodka en Kahlua ook room gebruikt wordt. Daardoor wordt hij dus “wit”.

Wat zijn jouw favoriete cocktails uit film of TV?

 

Laat reactie achter