Ti' Punch Cocktail Recept Header

Ti’ Punch

Ti’ Punch is de nationale drank van Martinique en wordt gemaakt met Rhum Agricole. Een heerlijk drankje dat een beetje doet denken aan de caipirinha. Eigenlijk bestaat er geen officieel recept, meer daarover later, maar hier toch mijn recept.

Details

Aantal

1 cocktail

Tijd

2 minuten

Type glas

Tumbler

Sterkte

Matig

Ingrediënten

Zo maak je hem

  • Voeg alle ingrediënten toe aan het glas
  • Vul aan met ijs.
  • Roer goed om de drank te mixen en te koelen.
  • Garneer met een schijfje limoen.

Oorsprong van de Ti’ Punch.

De Ti’Punch is het nationale drankje van Martinique. ‘Ti’ is het Creole voor het franse petit, Ti’Punch betekent dus kleine punch. Het is een rum punch op basis rhum agricole.

Ik ben zelf nog niet naar Martinique geweest, maar er wordt gezegd dat als je daar een Ti ‘Punch besteld ze rietsuiker, limoen en rhum agricole naar de tafel. Om zelf te mixen, hoe je het zelf het liefst hebt. Daarom is er ook niet echt een vast recept. Op Martinique wordt ook wel eens gezegd: “Chaqun prépare sa propre mort” wat staat voor “ieder maakt zijn eigen dood”Wat is Rhum Agricole?

Rhum agricole is een rum die afkomstig is van de Franstalige Caraïbische eilanden, zoals Martinique. Gewoonlijk wordt rum gemaakt met melasse, maar rhum agricole, net zoals Cachaca gemaakt op basis van rietsuikersap.

Dat maakt dat rhum agricole een meer vegetale smaak heeft dan de meeste rum. Er bestaat ook vieux rhum agricole die een aantal jaar gerijpt heeft op vaten.

Zot van de Ti’Punch? Probeer dan zeker de Caiprinha

Caipirinha Cocktail Recept Header
 

Laat reactie achter