De lekkerste rum cocktails header

De lekkerste rum cocktails

Fan van Rum cocktails? Met rum maak je de heerlijkste cocktails, en het drankje is ook heel erg veelzijdig. Van frisse, fruitige cocktails voor de zomer, tot cocktails met donkere en karamelsmaken voor de winter. Hier vind je de heerlijkste rum cocktails op een rijtje.

Daiquiri

Genoemd naar het strand en bijhorende ijzermijn nabij Santiago in Cuba. Omstreeks 1900 zou deze cocktail uitgevonden zijn door Jennings Cox. Die was algemeen directeur van de Spanish American Iron Co. Jennings zou zonder gin of whiskey gezeten hebben terwijl hij Amerikaanse gasten wou ontvangen. Heb je zin in een klassieker onder de cocktails, dan is de Daiquiri wat voor jou. Het is een makkelijke cocktail om thuis te maken en is hartstikke lekker.

Hier vind je het recept.

Daiquiri in een donkere bar met boeken

Mojito

Mojito - Havana 3 Years

Een cocktail drinken op het ritme van Cubaanse salsa? Dan zit je met een mojito aan het juiste adres. Je kan haast nog niet geleefd hebben zonder ooit al een Mojito te drinken. Deze klassieker is een ideale verfrissing tijdens de warme zomermaanden. Een zwoele en verfrissende cocktail. Leg je achterover in de zon en geniet van el calor.

Hier vind je het recept.

Rum Old Fashioned

Een spin op de klassieke old fashioned, maar dan met rum in plaats van bourbon. Hierdoor krijg je een net iets zoetere cocktail en het is ook een ideale manier om van goede rum te genieten als je puur toch wat straf vindt.

Rum Old Fashioned

Dark n Stormy

dark n stormy

Deze cocktail is een grote broer van de Moscow Mule, met donkere rum in plaats van wodka. Eigenlijk moet hij gemaakt worden met Gosling’s Black Seal Rum, maar je voegt toch gewoon zelf je favoriete donkere rum toe. Door het gemberbier is het heerlijke kruidige cocktail.

Piña Colada

Sorry, nu zit je waarschijnlijk ook ineens met dat liedje in je hoofd. De Pińa Colada is een zomerse cocktail voor wie van kokosmelk en ananas houdt. Het is een echte klassieker en hoort daarom op dit lijstje. Wil je iets toch iets straffer kijk dan ook gerust eens naar zijn grotere broertje de Painkiller.

Pina Colada

Nog meer rum cocktails ontdekken?

Alle rum cocktails vind je hier.

 

Laat reactie achter