6 Heerlijke Tiki Cocktails Header

6 Heerlijke Tiki cocktails

Tiki Cocktails zijn een goed idee als je een echt vakantie-gevoel wil vanop je eigen terras of zetel. Deze cocktails zijn meestal geïnspireerd door tropische landen. De Amerikaanse tikicultuur waarin deze cocktails zijn ontstaan zijn een clash van verschillende culturen* die eigenlijk niets meer te maken hebben met de plaatsen waarvan ze de cultuur geleend hebben. Tiki is een fenomeen, van tropische beelden, surf en exotica. De cocktails die daarbij horen zijn vaak op basis van Caribische rum. Ik vind ze echt heerlijk om mee te experimenteren.

Mai Tai

Wellicht de bekendste tiki cocktail dat er bestaat. Dat maakt hem natuurlijk niet minder heerlijk. Ontworpen door Trader Vic, een heerlijke drankje met Orgeat, Orange Curaçao en Jamaicaanse Rum.

Proeven? Lees hier het recept.

Zombie

Eentje die je vast al eens op de kaart hebt zien staan. Wees op je hoede want dit is een straffe cocktail! 3 verschillende soorten rum en absinthe. Je zou voor niets als een zombie wakker worden.

Er bestaan heel wat verschillende recepten maar ik zocht het originele recept uit.

Halekulani

De Halekulani is niet zo een bekende cocktail, maar daarom niet minder lekker.

In tegenstelling tot de meeste tiki cocktails wordt deze gemaakt met bourbon in plaats van rum.

Alleen daarom al het proberen waard!

Hier vind je het recept.Corn And Oil

De Corn and Oil is een cocktail ontworpen door Martin Cate. Als je dat niet zegt, hij is de eigenaar van de Smugglers Cove in San Francisco en is auteur van een prachtig tiki boek.

De Corn and Oil krijgt zijn naam door de kleur. Het is een heerlijke cocktail met heel wat karakter.

Zo maak je hem!

Painkiller

Drankje nodig om de pijn te stillen? Deze cocktail helpt je door mentale en fysieke pijn. Dat komt door zijn zachte smaak. De Painkiller is eigenlijk een broertje van de Piña Colada met veel dezelfde eigenschappen.

Dus hou je ananassap en kokos, maak dan deze cocktail voor jezelf klaar.

Jungle Bird

De Jungle Bird wordt ook wel eens de tiki negroni genoemd. Dat komt omdat hij veel gelijkenissen heeft, maar toch ook wel weer wat anders is. De Jungle Bird wordt gemaakt met Campari, rum en ananassap.

Hier vind je hoe je hem maakt.

Meer Tiki cocktails?

Wat is jouw favoriete Tiki cocktail? We horen het graag! Hier vind je onze recepten.

Royal Bermuda Yacht Club Cocktail Recept Banner
Merciless Mermaid Tiki Cocktail Recept Header
The Final Retreat Cocktail Recept Banner

* Disclaimer: Tiki bars en tiki cocktails zijn gecreëerd door witte Amerikaanse mannen en hebben uit verschillende culturen hun inspiratie gehaald. Tiki zijn houten gekerfde sculpturen uit Maui, de dranken zijn eerder Caraïbisch en het eten dat geserveerd werd was vaak Aziatisch.

De Amerikaanse tikicultuur is ontworpen als een tropische ontsnapping aan het leven. Weet dat er van verschillende culturen is gestolen en dat het een gevoelig topic is door kolonisatie en imperialisme.

Ik schrijf deze disclaimer omdat er veel te doen is rond cultuerele toe-eigening en houdt dit dan ook in je achterhoofd bij het maken van deze cocktails.

 

Reacties zijn gesloten.